Polly Rock!


Polly rocks

Ja det gör de då sannerligen vill jag påstå.

Polly Rocks är ett samarbete med Dregen och har smakerna saltlakrits, citron och mjölkchoklad. Väldigt god tycker jag, särskilt lakritsen! Men sen är jag ju en lakrisälskare också :)

Har ni inte provat dessa så måste ni absolut göra det.. hur goda som helst!! :) Spring och köp!

Äntligen Fredag!

Godis

Då får man äta godis;P

Jag har laddat upp med detta inför kvällen.

Mellanmål to go

KESO® Cottage Cheese Mellanmål hasselnöt/blåbär/tranbär
KESO med hasselnöt/blåbär/tranbär
KESO® Cottage Cheese Mellanmål cashewnötter/ananas/apelsin/papaya
KESO med cashewnötter/ananas/apelsin


Utmärkt och supersmarrigt mellanmål att ha med sig en lång dag. Perfekt helt enkelt!


Blossa 2011

Blossa Glögg 2011

Årets Blossa Glögg - Blossa Arabica


Nu är det jul igen.. Snart i alla fall.. För snart så kan vi börja dricka glögg igen.
I år är årets Blossa Glögg med smak av kaffe, glöggen är smaksatt av kaffebönor från El Salvador.


Förboka kan man göra på Blossas hemsida!

Lingonsylt

Lingonsylt
Mmm.. Sylt


Lingonsylt

Ingredienser:
1 l färska lingon
1 dl vatten
3 dl strösocker

Gör så här:
Häll i lingonen och vattnet i en kastrull. Låt sjuda i ca 15 min. Rör sedan ner sockret och rör om tills sockret löst sig. Låt sylten sjuda i ytterligare 10 minuter på låg värme.


Flädersaft

En av mina absoluta favoritsafter är lätt flädersaft. Under sommaren har jag därför även plockat lite fläderblommor och gjort en sats flädersaft.

En annan av mina favoriter är rabarbersaft. Någon sådan har jag dock tyvärr inte hunnit med att göra i år.

Flädersaft
40 klasar fläderblommor
3 citroner
2 liter kokande vatten
2 kg socker
50 g citronsyra

Skölj blommorna och tvätta citronerna noga. Skiva citronerna och varva dem med blomklasarna i en stor skål.
Koka upp vattnet och blanda i citronsyra och socker. Rör tills sockret har löst sig. Häll sockerlagen över blommorna och citronen.

Låt stå svalt i ca 7 dagar. Sila sedan saften och häll upp på flaskor/burkar. Själv frös jag in den koncentrerade saften i plastburkar. Då är det lätt att bara gröpa ur en sked när man vill ha lite saft.


Flädersaft

Sylt, sylt i stora lass

Hallon, blåbär, svarta vinbär, röda vinbär, körsbär.. Det finns så mycket härliga bär i trädgård och skog att plocka så här års.

Denna semester har jag plockat så mycket bär och gjort så mycket sylt. Jag brukar passa på att plocka bär på sommaren och stoppa i frysen och göra sylt på. Då jag äter gröt till frukost varje dag så tycker jag att det är så bra att kunna göra sin egen sylt. Det blir ju både godare och billigare än att köpa i affären.

Sylt är ju också så bra att göra själv eftersom det är så enkelt att göra, och så blir det ju så mycket godare än den man köper.

Min personliga favorit efter att ha smakat av alla måste jag säga är svartvinbärssylten.





Recept på sylt:

Valfria bär
Socker efter smak

Blanda i en kastrull och låt koka i ca 10-15 minuter eller tills sylten har fått den konsistens du önskar.

Superlätt och supergott! Jag föredrag när sylten är lite surare, så jag brukar ofta dra ner lite på sockermängden, men det kan man göra som man vill. Smaka av och tycker du att sylten är för sur, rör bara ner lite till socker.

Syltburk


Fars dag

Idag är det fars dag. Min käre far är inte hemma denna helg, så det blir ingen uppvaktning där. Annars hade jag kanske gjort en sådan här slipstårta till honom. Är den inte gullig så säg.
fars dag tårta


Blåbärslimpa

Receptet på mitt bröd jag bakade förra helgen. Mumsfillibabba vad gott det blev.

bröd

Blåbärslimpa

Ingredienser:
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl cashewnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl yoghurt
0,5 dl flytande honung
ca 1 dl blåbär

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en avlång bakform. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 45-60 min.

Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

Kaffe kaffe <3

kaffe

kaffe
Jag är en riktig kaffeoman. Jag kan inte fungera ordentligt utan mitt kaffe. Jag skulle nog kunna dricka hur mycket kaffe som helst. Så här på eftermiddagen när man börjar bli trött i huvudet av dagens slit är det skönt med en liten kafferast.
Så nu eftermiddagens kaffetår. Sedan lite mer jobb innan det rä dags att bege sig hem.

Mmm Marabou


Marabou vinter vit

Visst är den väl farligt god denna!?

Jag älskar att Marabou kommer ut med nya smaker varje säsong nu.
Jag älskar den från förra julen. Även sommar smaken med jordgubb var riktigt god.

Frukost

kaffe smörgås

bröd

Det härliga med helger är att man kan sitta och dra sig vid frukostbordet.

En kopp kaffe och smaskigt bröd som jag bakade igår med philadelphiaost och gurka på. Smaskens.

Nya tag

 

Senaste inlägget 24 februari. Jag tror visst att det var ett tag sedan sist..

Det senaste året har varit lite stressigt på många sätt och vis. Så jag har haft fullt upp med att bara ta mig igenom. Därför har det inte blivit varken mycket tid eller inspiration över till att uppdatera här på bloggen.

Nu nytt liv och nya tag. Därför tänkte jag att det var dags att ta nya tag även här. Hoppas att ni inte har glömt bort mig helt. För även om jag inte har känt att jag har haft tid så har jag saknat bloggandet.


Ses snart igen!


Och vinnaren är..

Då var tävlingen avslutad och tre lyckliga vinnare är korade. De lycklinga tre är:
Första pris- presentkort på 100 kr vinner Anna
Andra och tredje pris- Varsitt badlakan vinner Billy och Amanda

Stort grattis till er!
Maila era adresser till [email protected], så skickas snart era vinster hem till er=)  
God mat med Arla Kelda

Vill du vinna ett presentkort!?

Då ska du inte glömma inte bort att vara med och tävla! Om du vill vinna ett presentkort för att handla produkter från Arla Kelda till ett värde om 100 kronor ska du anmäla dig till tävlingen! Hela tre stycken vinnare kommer att utses. Andra till tredje pris är härliga badlakan. Perfekta att ha med sig till stranden i sommar kanske, om det nu är så att all denna snö tänkte ge med sig någon gång..

Men åter till tävlingen, klicka på bilden här nedan för att komma till inlägget med tävlingen och lämna en kommentar senast imorgon klockan 19.
Keldas recept på mumsig mat






Min profilbild

Follow Emilies Skafferi
RSS 2.0