Och vinnaren är..

Då var tävlingen avslutad och tre lyckliga vinnare är korade. De lycklinga tre är:
Första pris- presentkort på 100 kr vinner Anna
Andra och tredje pris- Varsitt badlakan vinner Billy och Amanda

Stort grattis till er!
Maila era adresser till [email protected], så skickas snart era vinster hem till er=)  
God mat med Arla Kelda

Vill du vinna ett presentkort!?

Då ska du inte glömma inte bort att vara med och tävla! Om du vill vinna ett presentkort för att handla produkter från Arla Kelda till ett värde om 100 kronor ska du anmäla dig till tävlingen! Hela tre stycken vinnare kommer att utses. Andra till tredje pris är härliga badlakan. Perfekta att ha med sig till stranden i sommar kanske, om det nu är så att all denna snö tänkte ge med sig någon gång..

Men åter till tävlingen, klicka på bilden här nedan för att komma till inlägget med tävlingen och lämna en kommentar senast imorgon klockan 19.
Keldas recept på mumsig mat


Biff á la Lindström

Biff a la Lindström

Biff á la Lindström

Ingredienser:

400 g blandfärs
4 msk ströbröd
1,5 dl vatten
1 ägg
1/2 gullök
1,5 dl hackade inlagda rödbetor
2 msk hackad salt- eller ättiksgurka
salt & peppar

Gör så här:

Finhacka löken, rödbetorna och gurkan. Blanda köttfärs med ströbröd, vatten och ägg. Krydda med salt och peppar. Rör ner allt det hackade. Forma till runda biffar. Stek i smör i en stekpanna i ca 2-3 min på varje sida (tills biffarna är genomstekta).

Servera med potatis; kokt, pressad eller mos.

Fettisdagen

Det har väl inte undgått någon att det är fettisdagen idag hoppas jag. Dagen då det är helt okej att frossa i semlor. Så fettisdagen till ära har jag lyckats fått i mig två stycken semlor idag. Men nu är jag väldigt mätt måste jag säga, näst intill illamående=)
Semla på fettisdagenSemla på fettisdagen
Bild från google

Så har ni ätit någon (eller några=P) semla idag?

Alla hjärtans dag-cupcake

Alla hjärtans dag-cupcake

Alla hjärtans dag-cupcake med hallon och vit choklad 

Ingredienser:
100 g smör
3 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
50-100 g vit choklad
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl hallon

Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Blanda ner det smälta smöret och mjölken i smeten. Rör därefter ner vetemjöl, hackad vit choklad, bakpulver och salt i smeten. Fyll muffinsformar med smeten till knappt 3/4. Klicka i hallonen i formarna. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.



Frosting

100 g philadelphiaost
Florsocker
Ca 1,5 dl hallon

Rör ihop philadelphiaost och florsocker tills det får en bra konsistens. Rör försiktigt ner hallonen. Bred ut på cupcakesen och garnera med hjärtgodis.

Tävling!

Denna vecka lanserar Kelda iPhone-applikationen ”Kelda 15-minutersrecept” innehållandes totalt 100 snabba och goda recept. Du som har en iPhone kan nu ladda ned den i AppStoren. För er som inte har iPhone finns recepten också att ta del av på www.kelda.se.

iPhone favoritrecept

Med anledning av detta arrangerar jag nu tillsammans med Kelda en tävling. Totalt tre lyckliga vinnare kommer utses.

Första pris = Presentcheck på 100 kr på produkter ur Keldas soppsortiment
Andra och tredje pris = Varsitt badlakan

För att vara med och tävla vill jag att du i kommentarsfältet berättar vilket ditt absoluta favorit recept innehållandes någon av Keldas produkter är, alternativt kan du surfa in på www.kelda.se och leta upp det recept du helst skulle vilja smaka, och därefter nedan ange vilket recept som blev just din favorit. Om du har en blogg och är sugen på en extra lott så länkar du även till tävlingen med bilden ovan, glöm heller inte att tala om att du länkat.

Tävlingen pågår till den 23/2 kl. 19.00

Keldas recept på mumsig mat

Beskrivning av Kelda applikationen:
Applikationen är gratis att ladda ned och innehåller 100 recept som du kan laga på 15 minuter. Dina favoritrecept kan lätt sparas ner och även skickas till vänner som mail. Det är lätt att hålla tiden då appen innehåller en inbyggd matlagningstimer. Välj vad du är sugen på, eller slumpa fram maträtter genom en skakning eller knapptryckning, så får du snabbt tre middagsförslag.

iPhone kategori alla recept


Scones med lemon curd

Scones med lemon curd
Ingredienser:

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

75 g smör

1 msk socker

1,5 dl mjölk

1 dl lemon curd

 

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Skär smöret i tärningar öch nyp ihop med den torra blandningen. Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop till en smulig deg. Vänd därefter försiktigt ner lemon curd i den smuliga degen. Klicka ner i en muffins plåt eller forma bullar på en plåt. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 15-17 minuter eller tills de fått fin färg.


Müsliscones


Scones med musli
Ingredienser:
5 dl vetemjöl
3 dl müsli
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk socker
100g kallt smör
4 dl mjölk

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Skär smöret i tärningar och nyp ihop det med den torra blandningen. Rör därefter ner mjölken och knåda snabbt ihop tills degen är slät. Klicka ner i en muffins plåt eller forma bullar på en plåt. Grädda sconesen i mitten av ugnen i 250 grader i ca 12 min, eller tills de fått fin färg.


RSS 2.0