Solrosbröd



Solrosbröd

Ingredienser:

50 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
2 msk olja
2 tsk brödkrydda
0,5 dl farinsocker
3 dl havregryn
1 dl solroskärnor
5 dl dinkelmjöl
6–7 dl vetemjöl

Garnering:

Solrosfrön och havregryn

Gör så här:
Värm vattnet i en kastrull tills det är fingervarmt (37 grader). Smula jästen i bunke och rör ut det med vattnet. Tillsätt salt, olja, brödkrydda, farinsocker, havregryn, solroskärnor, dinkelmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Forma degen till 20 till 25 runda bullar. Pensla med vatten och doppa dem sedan i solrosfrön och havregryn, som blandats samman. Täck över och låt jäsa ytterligare ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10-12 minuter eller tills bröden fått färg.


Kommentarer
Postat av: Danielle

Dessa lät riktigt goda. Gott med dinkelmjöl i också, jag inbillar mig att det mättar lite bättre också.

2010-01-29 @ 14:55:11
URL: http://heavenlycupcake.se
Postat av: Ellinor

Det blir nästa sats bröd; tack för receptet!

Kram

2010-01-29 @ 20:59:46
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: julia

hej, hoppas att du får en bra dag =)

2010-01-30 @ 10:13:31
URL: http://jjuliees.blogg.se/
Postat av: JENNY

MUMS!

2010-01-30 @ 12:09:50
URL: http://jennyjanssons.se
Postat av: Mia-En bondhustrus godispåse

Mums dessa lät goda. Ska jag absolut prova nästa brödbak!

2010-01-30 @ 14:25:56
URL: http://enbondhustrusgodispase.blogspot.com
Postat av: emelie

ja absolut, jättegott!

2010-01-30 @ 15:05:08
URL: http://matomspunnet.blogg.se/
Postat av: I Nadjas kök

Mmm så gott det ser ut!

2010-01-31 @ 10:47:30
URL: http://www.nadjaskitchen.se
Postat av: Billy

Mumma ser supergott ut..Måste testa!

2010-02-01 @ 11:58:48
URL: http://rubyred.blogg.se/
Postat av: Helena S - Bara en kaka till

De här ska jag baka nästa gång istället för mina vanliga grahamsbullar!

2010-02-03 @ 10:44:24
URL: http://www.baraenkakatill.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0