Solrosbröd
Solrosbröd
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
2 msk olja
2 tsk brödkrydda
0,5 dl farinsocker
3 dl havregryn
1 dl solroskärnor
5 dl dinkelmjöl
6–7 dl vetemjöl
Garnering:
Solrosfrön och havregryn
Gör så här:
Värm vattnet i en kastrull tills det är fingervarmt (37 grader). Smula jästen i bunke och rör ut det med vattnet. Tillsätt salt, olja, brödkrydda, farinsocker, havregryn, solroskärnor, dinkelmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Forma degen till 20 till 25 runda bullar. Pensla med vatten och doppa dem sedan i solrosfrön och havregryn, som blandats samman. Täck över och låt jäsa ytterligare ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10-12 minuter eller tills bröden fått färg.
Dessa lät riktigt goda. Gott med dinkelmjöl i också, jag inbillar mig att det mättar lite bättre också.
Det blir nästa sats bröd; tack för receptet!
Kram
hej, hoppas att du får en bra dag =)
MUMS!
Mums dessa lät goda. Ska jag absolut prova nästa brödbak!
ja absolut, jättegott!
Mmm så gott det ser ut!
Mumma ser supergott ut..Måste testa!
De här ska jag baka nästa gång istället för mina vanliga grahamsbullar!