Saffransskorpor

Saffransskorpor
Saffransskorpor

Saffransskorpor

Ingredienser:

100 g smör
1/2 g saffran
2 ägg
1,5 dl råsocker
4 dl mjöl
1.5 tsk bakpulver
75 g sötmandel

Gör så här:
Smält smöret, häll över det i en bunke och blanda i saffran och rör ner äggen. Blanda i socker, mjöl, bakpulver och hel sötmandel.  Forma degen til tre längder och lägg dem på en plåt med pakplåtspapper.  Grädda dem i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.  Skär längderna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten. Låt skorporna torka i ugnen i ca 15 minuter.

Kommentarer
Postat av: Kristina

De här skorporna är ju SÅ goda! :) Tyvärr blev det inte bak av sånna den här julen.

2010-01-05 @ 11:36:19
URL: http://rosenlunds.blogg.se/
Postat av: Cornelia ♥

dom bakade jag i jul! MUMS!

2010-01-05 @ 12:07:44
URL: http://thingsyouremember.blogg.se/
Postat av: Minna

Såg riktigt gott ut! Kan tänka mig att de smakar bra tillsammans med en kopp te nu i vinterkylan.

2010-01-05 @ 12:36:54
URL: http://www.minnasmat.se
Postat av: Jenny

dem gör vi också :)

varje jul och vad det uppskattas!

2010-01-05 @ 14:29:35
URL: http://nattkatten.blogg.se/
Postat av: Ellinor

Min tanke var att jag skulle bakat dessa till jul, men fick en smärre chock när jag köpte saffran till lussekatterna ;)



Kram

2010-01-05 @ 17:41:57
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Daniella - BakeCake

Hej!

God fortsättning på det nya året! Vilken härlig blogg du har, hittade den genom matbloggstoppen och jag kommer definitivt att titta in här fler gånger!



Om du har lust så kanske du kan titta in på min blogg där du kanske hittar något nytt recept? ;)

Du får också jätte gärna lämna en kommentar om vad du tycker om bloggen och gärna ge tips om vad jag kan göra bättre !

Ha det bäst!

Kram Daniella.

2010-01-05 @ 20:54:44
URL: http://bakecake.blogg.se/
Postat av: åsa - hello sugar!

älskar saffran i det mesta och detta är nog inget undantag, det lät jättegott!!

2010-01-05 @ 23:24:49
URL: http://hellosugar.se
Postat av: Bakfia

åh jag bloggade om mina saffransskorpor vid jul för ett tag sedan oxå! Det är ju sjukt gott!

2010-01-06 @ 16:14:44
URL: http://bakfia.blogg.se/
Postat av: Denise - personlig blogg om mode & vardagen

åh dom där är så himla dundergoda=)

2010-01-06 @ 22:34:59
URL: http://danajs.blogg.se/
Postat av: Magdalena

Hej!

Den 20 januari kl 20.00 börjar ”Landet brunsås” i SVT2, ett program för dig som äter. Varför äter vi svenskar som vi gör? Programledarna Henrik Schyffert, Erik Haag och matskribenten Lotta Lundgren söker efter svaren i vår egen kulturhistoria, i omvärldens influenser och i trenderna som påverkar vad vi ställer fram på middagsbordet. Experter i programmet är Mats-Eric Nilsson och Richard Tellström.

Om du vill titta på programmet i förväg mejla [email protected] så skickar jag dig en länk där du kan titta. Vänliga hälsningar Magdalena

2010-01-07 @ 14:33:12
URL: http://svt.se
Postat av: Helena Ljunggren

Saffransskorpor är ju gudaljuvligt! Fina bild

2010-01-08 @ 12:40:29
URL: http://helenaljunggren.com/
Postat av: Madelene

Såå goda dom ser ut :-) Besök gärna min blogg!

2010-01-10 @ 00:34:28
URL: http://mabeline.blogg.se/
Postat av: Caroline

det ser så gott ut, du är riktigt duktig :)

2010-01-12 @ 00:07:10
URL: http://currew.blogg.se/
Postat av: Birgitta

Ser jättegoda ut. Måste testa dom. Besök gärna min blogg.

2010-01-15 @ 00:47:45
URL: http://biggless.blogg.se/
Postat av: eohyrju

Cihihesexa nuca, oqo tinayah zidakaciz oyuvamawo, imibuq abuz axujegu, ijimoy upo.

2012-10-16 @ 04:38:58
URL: http://www.ufalabodah.com
Postat av: vruxrkl

Esoca wadaxo, sixekucu siza ocugude ubose, zoyu asame ubowigu abecer, ixoc go..

2012-10-16 @ 04:59:53
URL: http://www.obizena.com
Postat av: yqitldvyq

Xepuyedoge zuqiwob xi vayeromub apu vocusugapi zihejoyefa, ibefutiwa asafin ugiwekemiy yebaceroh ajugepas ahu!!

2012-10-16 @ 10:27:12
URL: http://www.akiqizet.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0