Moussaka
Moussaka
Ingredienser:
1-2 auberginer
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
400 g köttfärs
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
Salt & peppar
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl riven ost
1 ägg
Muskotnöt
Gör så här:
Skär aubergine i centimetertjocka skivor och lägg på hushållspapper. Strö över salt. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i smör i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Salta och peppra. Låt sedan såsen koka i ca fem min. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Häll sedan i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka ca tre min. Rör ner 11/2 dl av osten och uppvispat ägg. Krydda med salt och muskot. Torka av aubergineskivorna och stek dem i ca en min per sida. Varva slutligen köttfärssås och aubergineskivor i en smord ugnssäker form. Häll över såsen och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 30 min.
Oh, detta var verkligen jätte längesedan jag gjorde men nu blev jag otroligt sugen. Jag brukar dock hoppa över köttfärsen och ha i lite extra grönsaker, men gott brukar det bli!
Kram
Åh, moussaka är ju så himla gott, din variant låter supersmarr!
Ha en bra dag!
Åh, nu blir jag sugen på att åka till Grekland. Räcker att titta ut genom fönstret idag....
lät/ser supergott ut!
Mmm så gott det ser ut! Älskar moussaka och det är verkligen på tiden att jag gör det igen.
Ha en fin dag,
Nadja
Det ser fantastiskt gott ut!
åh moussaka har jag inte ätit på flera år.. men nu blen jag sugen på det! =)
Nu drömmer jag mig bort till Grekland. Mumsigt :)
Åh guu så gott det ser ut. Ljuvligt!
Ååh moussaka som är så gott. Måste ta och göra det snart!
Det där ser riktigt gott ut. Ska passa på att testa receptete på pizzasallad också, det är en favorit nämligen! =)