Baguetter med smak av rosmarin


Baguetter med smak av rosmarin

Ingredienser:
25 g jäst
5 dl vatten
1,5 msk salt
2 msk olivolja
1 dl linfrö
11 dl vetemjöl
Rosmarin

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, ca 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och det mesta av mjölet (spar lite till utbakningen), klipp i rosmarin. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under duk ca 1 timme. Ta upp degen på mjölat bord och dela den i fyra delar. Forma till baguetter och lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper. Skär sneda snitt i baguetterna med en kniv, och pudra sedan över lite mjöl. Låt jäsa under duk i ytterligare ca 30 min. Grädda i mitten av ugnen i 275 grader i ca 15 min. Låt svalna på galler.


Kommentarer
Postat av: Ellinor

Vad gott det lät. Perfekt så här i hösttider när det blir mycket soppa och matiga grytor.

Kram

2009-11-02 @ 07:09:03
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Helena Ljunggren

Fina bröd! Gott till soppa.

2009-11-02 @ 15:47:20
URL: http:// www.helenaljunggren.com
Postat av: I Nadjas kök

Visst är det kul att baka bröd, perfekt vid denna årstid och det blir ju så gott!

2009-11-03 @ 10:47:27
URL: http://www.nadjaskitchen.se
Postat av: Jessica

2009-11-03 @ 10:58:39
URL: http://hallonblabar.blogspot.com
Postat av: Jessica

Ojdå, skickade visst iväg kommentaren innan jag hunnit skriva.



Baguetterna ser så himla smarriga ut, borde ta och baka något bröd nu när jag är ledig i dag.

2009-11-03 @ 11:00:21
URL: http://hallonblabar.blogspot.com
Postat av: Therese

Hembakat är ju ändå det bästa.

Dom såg smaskiga ut..

2009-11-03 @ 18:55:58
URL: http://vxlhaxanfranorrland.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0