Rotfruktssoppa med brödkrutonger
Rotfruktssoppa
Ingredienser:
ca 800 g blandade rotfrukter (tex. morötter, palsernacka, rotselleri, potatis)
2,5 dl vitt vin
5 dl vatten
1/2 dl grädde
1 msk kycklingfond
salt & peppar
timjan
Gör så här:
Skär alla rotfrukter i små bitar och lägg dem i en kastrull. Tillsätt vin, vatten, grädde och fond. Låt koka några minuter, så att grönsakerna blir mjuka. Mixa soppan och smaka av med salt, peppar och timjan.
Brödkrutonger:
Brödskivor
Olivolja
salt
Gör så här:
Skär brödet i små tärningar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i brödtärningarna och låt dem få färg. Strö över salt.
Rotfrukter, vin och en skvätt grädde i soppa är en sådan genväg till god mat att jag inte kan förstå att de inte lär ut den på hemkunskapen!
Ingen soppa bör förbli utan krutonger (eller något annat gott i...)!
Tycker fröken Dill
Rotfruktssoppa är så fantastiskt gott; soppa över lag är otroligt gott!
Kram
Den såg verkligen god ut! Och jag är ingen riktig soppfantast sådär egentligen :)
Krutonger i soppa är riktigt lyxigt!
Du har väl inte missat Bagerskans julkalender? Fylld med recept, tävlingar och julpyssel...
www.bagerskan.se
Kram Karin
Mmm, gott med en härlig värmande soppa och dessutom med krutonger.
Ha en bra 2:a advent!
Mycket spännande och lockande recept du bjuder på :) Den hr ska jag testa!