Hamburgerbröd




Ingredienser:
25 gram jäst
2,5 dl vatten
0,5 dl olivolja
1 tsk salt
0,5 dl vetegroddar

6 dl dinkelsikt
1 ägg
sesamfrön


Gör så här:
Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet fingervarmt och rör ut jästen med lite av det fingervarma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och vetegroddar. Rör om. Blanda i mjölet men spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig. Jäs degen under bakduk i 30 minuter.


Ta upp degen på en mjölad bänk och knåda den. Dela degen i två delar. Dela varje del i 3 bitar. Kavla eller tryck ut varje bit till en rund platt bulle ca 10 cm i diamter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 minuter.

Vispa ägg lätt och pensla bröden. Strö på sesamfrön och grädda mitt i ugnen i 225 grader i 8-12 minuter. Låt svalna under bakhandduk.

Kommentarer
Postat av: Skogshuset

Å, ännu fler goda bröd! Har aldrig testat att göra egna till hamburgaren, men dessa låter ju riktigt nyttiga. Mitt dilemma är bara: när ska jag hinna testa allt gott du gör??? Ha en skön kväll!

2009-04-23 @ 18:04:05
URL: http://skogshuset.blogg.se/
Postat av: NorbergsBlogg

Åååh tack så mycket, du har själv en väldigt trevlig blogg. Eget hamburgarebröd är gudomligt mot köpebrödet.

2009-04-25 @ 00:03:08
URL: http://norbergsblogg.blogspot.com/
Postat av: Leila bakar.....

oj vad fina bröden blev, ser riktigt proffsiga ut =)

2009-04-26 @ 11:44:24
URL: http://leilabakar.blogg.se/
Postat av: Ellinor

Detta recept kommer att bli perfekt inför sommarens alla grillkvällar. Köper aldrig fabriksbakat bröd och är således ständigt på jakt efter nya och användbara recept.

Kram

2009-06-23 @ 19:55:29
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0