Hamburgerbröd



Ingredienser:
25 gram jäst
2,5 dl vatten
0,5 dl olivolja
1 tsk salt
0,5 dl vetegroddar
6 dl dinkelsikt
1 ägg
sesamfrön
Gör så här:
Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet fingervarmt och rör ut jästen med lite av det fingervarma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och vetegroddar. Rör om. Blanda i mjölet men spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig. Jäs degen under bakduk i 30 minuter.
Ta upp degen på en mjölad bänk och knåda den. Dela degen i två delar. Dela varje del i 3 bitar. Kavla eller tryck ut varje bit till en rund platt bulle ca 10 cm i diamter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 minuter.
Å, ännu fler goda bröd! Har aldrig testat att göra egna till hamburgaren, men dessa låter ju riktigt nyttiga. Mitt dilemma är bara: när ska jag hinna testa allt gott du gör??? Ha en skön kväll!
Åååh tack så mycket, du har själv en väldigt trevlig blogg. Eget hamburgarebröd är gudomligt mot köpebrödet.
oj vad fina bröden blev, ser riktigt proffsiga ut =)
Detta recept kommer att bli perfekt inför sommarens alla grillkvällar. Köper aldrig fabriksbakat bröd och är således ständigt på jakt efter nya och användbara recept.
Kram