Bikarbonatlimpa

Ingredienser:
5 dl naturell yoghurt
1 dl mörk sirap
1 dl fyrkornskross
1 dl rågflingor
1 dl dinkelflingor
5 dl dinkelmjöl
1 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk bakpulver
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Blanda sedan i yoghurt och sirap. Fyll en avlång bakform, ca 1,5 liter, med smeten. Grädda längst ner i ugnen i 200 grader i ca 45 minuter.
Bröd med bikrbonat som inte behöver jäsa är så himla lätt och smidigt att baka. Så blir det ju så gott också! Detta bröd blev dessutom extra saftigt och smaskigt.

Kommentarer
Postat av: åsa - hello sugar!
jag bakade också bikarbonatlimpa igår! mums så gott det blev!! :)
Postat av: Jessica
Ser ju jättegott ut, måste testa att baka bröd med bikarbonat.
Ha en bra helg!
Postat av: Skogshuset
Hej Emilie!
Så smidig limpa! Säkert riktigt god om man rostar skivorna lite lätt?! Blir jättesugen!
Lycka till med pluggandet!
Postat av: Marita
Brödet verkar jättegott. Med det kan väl ändå inte stämma med 1,5 dl bikarbonat resp bakpulver?? Låter mer rimligt med 1,5 tsk.
Postat av: Emilies Skafferi
Hehe oj, nu har visst tryckfelsnisse varit framme igen! Såklart att det ska vara tsk.. Tack för att du uppmärksammade mig på felet=)
Postat av: Marita
Sedan jag började baka ditt recept finns detta bröd alltid hos oss på frukostbordet. Kanongott!
Postat av: Vanessa
Intressant blogg! Det märks att du gillar att skriva!
Trackback