Laxbiffar


Laxbiffar

Ingredienser:
4 laxfiléer (500 g)
2 ägg
1 dl mjölk
Salt
Citronpeppar
Fiskkrydda (kan bytas ut mot lite chilikrydda eller liknande)
Hackade örter (dill, persilja)

Gör så här:
Mixa laxfiléerna i matberedare. Mixa i ägg och grädde. Blanda därefter i kryddorna, salt, citronpeppar och fiskkrydda samt de hackade örterna. Forma till biffar och stek dem i smör i en stekpanna.


De har gjort det igen!


"Mjölkchoklad med karameliserade kakaobitar samt nejlika och andra kryddor" (kardemumma, peppar, ingefära, kanel och vanilj)

Idag när jag var i affären så såg jag den äntligen, och givetvis gled den snabbt ner i min korg! Javisst har Marabou lyckats även denna gång med sin säsongens smak. Deras sommarchoklad var ju enligt mig en riktig höjdare, dock var den lite väl söt kanske. Vinterns choklad tycker jag absolut var snäppet vassare, då den inte alls var lika söt som sommarsmaken. Marabou vinter har en härlig smak av jul och pepparkakor. Längtade man inte till julen innan så gör man det nu. Lätt att den kommer inhandlas fler gånger denna vinter:)

Har ni smakat Marabou vinter, och vad tycker ni om den?

Nu är jag rustad för julen!

Men jag har inte den smakat den ännu. Jag spar den till advent tror jag, eller i alla fall ett litet tag till.. :)
Någon annan som har smakat den? Vad tyckte ni?


Björnbärskaka med kokos


En enkel och god bärkaka med smak av kokos.

Björnbärskaka med kokos

Ingredienser:
 
100 g margarin
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
8 dl björnbär
kokos

Gär så här:
Smält margarinet. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda därefter i mjölet och det smälta margarinet. Varva med smet och bär i en smord form med löstagbar kant. Strö tillsist över kokos. Grädda i 175 grader i ca 30-40 min.

Kyckling med ädelostsås



Kyckling med ädelostsås

Ingredienser: 
ca 600 g kycklingfile
3 dl creme fraiche
2 dl grädde
140 g ädelost
salt & peppar

Gör så här:
Börja med att skära kyckling filéerna i lite mindre bitar. Salta och peppra dem och stek dem sedan försiktigt. Blanda creme fraiche och grädde i en kastrull, låt det koka upp. Smula därefter i osten och låt det koka försiktigt i några minuter. Lägg upp kycklingen i en ugnssäker form, och häll över såsen. Ställ in i ugnen i 200 grader i ca 10 min.

Servera med till exempel tagliatelle och en grönsallad.

Mängden ost kan varieras beroende på hur stark smak av osten man önskar.

Plugg och mys i höstmörkret


This is me

Ber om ursäkt för dålig aktivitet här. Världen gör sig onekligen påmind, plugg plugg hela dagarna. Men jag ska ta och skärpa mig. Har ju trots allt inte slutat att äta för det, så jag har många recept att dela med mig av. Så stay tight, första receptet kommer redan idag.

För att pigga upp en annars grå vardag nu i höstmörkret kan jag rekommendera tända ljus. Mysigt värre. Vad gör ni för att mysa till det så här på hösten?



Mitt tips. Gör en höstigt fin ljuslykta med hjälp av ett fat fyllt med kastanjer och några värmeljus.


Fetaostbiffar


Fetaostbiffar

Ingredienser:

600 g köttfärs
150 gram fetaost
1 vitlöksklyfta
0,5 dl grädde
2 ägg
salt & peppar
Persilja

Gör så här:
Lägg köttfärsen i en skål. Blanda ner ägg och grädde. Smula ner fetaost och pressa ner vitlöken. Hacka persilja och blanda ner. Salta och peppra. Forma sedan till lagom stora biffar och stek dem tills de är genomstekta.  


Korvgryta

Korvgryta

Ingrediernser:

600 g kryddigkorv (exv. choritzo eller vitlökskorv)
1 frp halloumiost
600 g krossade tomater
2 tsk chilipeppar
salt & peppar
2 msk oregano

Gör så här:
Skiva korven och skär halloumin i små bitar. Stek korv och halloumi i en stekpanna. Tillsätt krossade tomater och krydda med chilipeppar, salt och peppar. Låt koka i ca fem minuter. Strax innan det är klart krydda också med oregano.


RSS 2.0