Kycklingpaj

Deg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
2 kycklingfiléer
1 bit purjolök
1 tsk salt
2 tsk chilipulver
1 röd paprika
2 dl creme fraiche paprika & chili
3 ägg
1,5 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienserna till degen i en matbredare och kör tills en deg bildats. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
Skär kycklingen i små bitar. Strimla purjolöken och kärna ur och tärna paprikan. Krydda kycklingen med salt och chilipulver och stek den i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och paprika och låt den fräsa med ett par minuter. Rör ihop creme fraiche och ägg. Fördela kyckling-blandningen i pajskalet och häll sedan över creme fraiche-blandningen. Strö över osten.
Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.
Kycklingpajen ser riktigt god ut. Gott med lite hetta i den också!
vad gott det lät! tror jag ska testa detta recept med quornbitar någon dag! :)
Så gott med kycklingpaj, det var ju ett tag sedan jag gjorde det. Att ha naturell keso till paj är ett måste för mig, det är så gott tillsammans.
Ha en bra dag,
Nadja
Jag länkar till dig från min blogg, hör av dig om det inte är okej,
Nadja
Åh gud vad god den ser ut!