Grillning

Ännu en grillkväll anklarades under helgens gång. Denna gång grillades det kycklingfilé. Till detta serverades det sötpotatis och aioli, och så förstås en härlig sallad. Sötpotatis har en så härlig orangeaktig färg, så det bara av den anledningen är en fröjd att äta dem:)
Sötpotatisen gjorde jag både som halvor och i klyftor. Pensla potatisen med olja och strö över flingsalt. Halvorna behöver stå i ugnen ganska länge, ca 40 minuter, för att de ska bli klara. Klyftorna behöver givetvis inte stå inne lika länge.

Aioli
Ingredienser:
4 vitlöksklyftor
2 äggulor
2,5 dl olivolja
pressad citron
salt och peppar
Gör så här:
Lägg vitlöksklyftorna och en nypa salt i en glasskåloch krossa dem med baksidan av en sked. Tilsätt äggulorna och vispa snabbt ihop med en elvisp till en krämig massa. Tillsätt oljan, några droppar i taget, samtidigt som du vispar tills blandningen börjar tjockna. Tillsätt dörefter resten av oljan i en tunn stråle under konstant vispning. Rör ner lite pressad citron för att aiolin ska få en mjukare kosistens. Smaka av med lite salt och peppar om det behövs. Täck över och ställ i kylen till s det är dags att servera.
Kommentarer
Postat av: Anonym
Gud vad gott det ser ut :)
Postat av: Chezsofia
Gott med grillat! Sötpotatis har verkligen en läcker färg och är dessutom väldigt gott. Vi brukar blanda sötpotatis och vanlig potatis när vi ugnsbakar.
Postat av: Danielle
Mmm, det är så gott med grillat! Härligt att du ger så många frukost förslag, det är så svårt att komma på och variera sig där tycker jag.
Postat av: Jennie/Kalasgott
Åh, läckert!
Trackback