Rabarber- och ingefärsmarmelad
I A piece of cake kan man hitta massor av spännande recept på alla möjliga olika sorters marmelad. Bland annat finner man där detta recept på rabarber- och ingefärsmarmelad som jag gjorde för lite sedan.

Rabarber- och ingefärsmarmelad
Ingredienser:
4 stora rabarber stjälkar
1 tumstor bit ingefära
1/2 vaniljstång
Saften av en citron
1/2 dl vatten
1 kg syltsocker
Röd karamellfärg
Gör så här:
Skölj, skala och skär rabarbern i små bitar. Skiva ingefäran tunnt. Dela och skrapa ur vaniljstången. Blanda allt utom syltsockret i en tjockbottnad kastrull och låt koka utan lock i ca 15 minuter. Tillsätt syltsockret och rör om. Koka sedan ytterligare ett par minuter. Lyft ur vaniljstången och låt marmeladen svalna något. Färga marmeladen med några droppar karamellfärg. Häll upp marmeladen i två burkar.

Rabarber- och ingefärsmarmelad
Ingredienser:
4 stora rabarber stjälkar
1 tumstor bit ingefära
1/2 vaniljstång
Saften av en citron
1/2 dl vatten
1 kg syltsocker
Röd karamellfärg
Gör så här:
Skölj, skala och skär rabarbern i små bitar. Skiva ingefäran tunnt. Dela och skrapa ur vaniljstången. Blanda allt utom syltsockret i en tjockbottnad kastrull och låt koka utan lock i ca 15 minuter. Tillsätt syltsockret och rör om. Koka sedan ytterligare ett par minuter. Lyft ur vaniljstången och låt marmeladen svalna något. Färga marmeladen med några droppar karamellfärg. Häll upp marmeladen i två burkar.
Kommentarer
Postat av: soya
Oh! vad gott. Ska nog prova på och göra det i helgen när vi får besök ;)
Ha det fint! kram
Postat av: Molly
låter gott :) jag har kokboken och har sett receptet men inte kommit mig för att göra den, kanske ska göra det nu :)
ha det fint! kramar
Postat av: Anonym
Vad fint och så gott det verkar. Jag älskar rabarber i alla former.
Må så gott/ Mimmi
Trackback