Mazarinkaka

Mazarinkaka
Ingredienser:
150 g smör
100 g mandelmassa
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1 dl florsocker med jordgubbssmak
Gör så här:
Rör smör, mandelmassa och socker smidigt. Tillsätt äggen och rör om. Blanda i mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Spänn fast ett bakplåtspapper över botten i en bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader till dess att kakan fått fin färg och är genomgräddad, ca 45 min. Låt den sedan svalna. Lossa formen och dra bort papperet. Rör ihop florsocker och hallonsylt och bred det över kakan.
Jag älskar kakor och sötsaker, men saker innehållande mandelmassa är dessvärre ingen favorit. Din kaka såg dock jätte god ut och kanske provar jag att göra den för någon annans räkning en gång.
En fråga bara; hur hinner du äta allt du bakar/lagar?
Kram
Jag vill rekomendera alla i sommarsverige att testa min cheesecake, den smakar nästan som glass.
gottochenkelt.blogg.se
Tack för det! Det är jättegott!
Gott :)
så god den såg ut!!
Såg åter igen supergott ut :)
Jasså du säg mig hur man överlever utan Marabou Sommar ;)
Vilken söt blogg du har, första gången som jag är in här och det är definitivt inte den sista.
Ser gott ut! Kolla gärna in min blogg och rösta på vilken hårfärg som jag passar bäst i! =)
mazarinkakan så jättegod ut! jag älskar hemgjord mazarinkaka och mazariner men är inte så förtjust i de köpta.
Mmms så god den ser ut, jag gillar mazariner så denna går nog hem hos mig. Ska prova det en dag, den verkar vara enkel att göra.
Ha en bra vecka,
Nadja
Ser gott ut. Ska testa denna imorgon. :)