Pizza!

Pizzadeg
25 g jäst
2.5 dl vatten
2 msk olja
1/2 tsk salt
5 dl mjöl ( jag gör med dinkelmjöl då det är en favorit hos mig)
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om.
Tillsätt vetemjölet lite i taget. Låt jäsa under bakduk 0,5-1 timme.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till den form du vill ha och lägg på bakplåt med bakplåtspapper.
Tomatsås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1 tsk socker
1/2 tsk basilika
1/2 tsk oregano
2-3 msk tomatpuré
salt
Hacka löken i små bitar och fräs lätt i en kastrull ett par minuter. Hacka vitlök och låt den fräsa med löken ytterligare någon minut. Tillsätt övriga ingredienser och låt såsen puttra på svag värme i ca 10 minuter.