Älgfärsbiffar med trattkantarellstuvning
Älgfärsbiffar
Ingredienser:
500 g älgfärs
2 ägg
1 dl grädde
1 gul lök
timjan (färsk eller torkad)
salt & peppar
Gör så här:
Riv löken på rivjärn. Blanda ihop älgfärs, riven lök och grädde. Rär ner äggen. Blanda ner ca 1/2 kruka timjan och salta och peppra efte smak. Forma jämnstora biffar och stek dem på medelhög värme i stekpannan.
Trattkantarellstuvning
Trattkantareller
Creme fraiche
salt & peppar
Lägg i kantarellerna i en stekpanna och låt allt vatten koka bort, tillsätt smör och fräs svampen en liten stund. Salta och peppra och häll sedan över creme fraiche. Låt puttra på svag värme ett par minuter.
Servera biffarna och stuvningen tillsammans med potatisskivor ni stekt i ugnen, alt. med klyftpotatis.
Vilken jätte fin blogg du har!
Helt underbara recept och för att inte tala om bilderna! Super fina!
Kommer helt klart kika in här fler gånger!
Och du får gärna kika in på min blogg och om du vill så skulle jag bli jätte glad om du kunde lämna en kommentar om vad du tycker då jag håller på att bygga upp den efter allas önskemål!
Ha det bra!
Kram Daniella
Kantareller är så gptt, måste plocka o frysa in i höst!
Du har väl inte missat min tävling där du kan vinna valfri kak/muffins- eller paj-form!
Kram Karin
Det där ser smarrigt ut, jag har kantareller i frysen så nu ska de upp så får det bli mat efter ditt recept en dag.
Hej, du har en present att hämta hos mig!
Kram Karin
mmm va gott, det vill jag testa. man blir en tjockis om man stannar här för länge tror jag. kramisar
Det där såg verkligen gott ut! Ska testa stuvningen någon gång :) Gillar din blogg, du kommer alltid med en massa bra och goda tips :)
Vilken fin blogg! De här biffarna såg goda ut. Jag får inte tag i älgfärs här där jag bor, men det går nog bra med lammfärs också. Ska definitivt testa!
Åh nu blev jag avundsjuk...
Vi älskar älgstek och älgfärs men får aldrig tag i sånt.
Jag hoppas att du fortsätter med att skriva nya inlägg till din blogg - den har verkligen potential :D!