Fisksoppa med apelsinsmak

Fisksoppa med apelsinsmak
Ingredienser:
400 gram fiskfilé
2 scharlottenlökar
4 potatisar
1 liter fiskbuljong av tärning eller fond
2 tsk rivet apelsinskal
2-3 stjälkar selleri
pressad saft från 2 apelsiner
100 gram babyspenat
salt
cayennepeppar
Gör så här:
Tina fisken och skär den i bitar. Hacka löken och fräs den mjuk i en gryta. Tillsätt potatis, buljong och apelsinskal. Koka upp och låt koka på lågvärme i ca 10 minuter, tills potatisen är nästan mjuk. Skär sellerin i tunna skivor och häll i selleri, fisk och apelsinsaft i soppan. Sjud ytterligare ca 5 minuter, tills fisken är precis genomkokt. Lägg i spenaten och hetta upp. Smaka av med salt och cayennepeppar.
Kommentarer
Postat av: Pialotta
Det bor en liten konditor i min dotter.. hmmmmm.. undras tro vad hon fått den talangen från;-)
Den fisksoppan du.. ser god ut och är det säkert när man ser vad du har i den:-) Apelsin, en smakbrytare som inte går av för hackor .. frukt i maträtter så gott och fler borde upptäcka det.. En eloge till dig:-) /Pialotta
Postat av: stina
Men du, det där såg fruktansvärt gott ut!
Ska jag verkligen ta och prova någon dag! :)
Trackback