Citronpaj
Citronpaj:
Pajskal:
3 dl mjöl
2 msk socker
125 g margarin
1 äggula
Fyllning:
3 ägg
2 dl socker
2 msk mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 dl grädde
1 citron
1 lime
Gör så här:
Rör ihop margarin, socker och mjöl till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter). Ställ in i kylen ca 30 minuter.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och grädden (som ej behöver vispas). Riv skalet på lime och citron och pressa ur saften. Tillsätt saft och skal till smeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
Citronpaj är så himla fräscht och gott. Mums!
Oj så många nya goa och härliga recept sen jag var här sist! Citronpaj är friskt och gott till sommarens desserter! Toppen-tips! Ha en trevlig kväll! Många hälsningar från Öland!
vad gott !
Oj oj vad sugen jag blir på att baka nu!!!