Janssons frestelse

Lite av den julmat som stod på vårt julbord, så här i mellandagarna.

Janssons frestelse

Janssons frestelse 

Ingredienser:

2 frp anjovisfiléer (ca 250 g)

750 g potatis

2 st gula lökar

3 dl grädde

Ansjovisspad

0,5 dl ströbröd

 

 

Gör så här:

Skala löken och skär den i tunna skivor. Skala och strimla potatisen. Varva potatis, lök och ansjovis en smord ungnsform. Det översta lagret ska vara potatis. Häll sedan på grädden och lite ansjovisspad. Strö över ströbröd och lägg tillsist på några klickar smör. Grädda i 225 grader tills potatisen blivit mjuk och fått en fin ljusbrun färg, 50-60 min.

 

Servera med kokta ägghalvor.


Kommentarer
Postat av: Hanna

Nu blev jag sugen på Janssons igen. Mums. Svärmor brukar göra varje jul, och jag gillar den skartp. Ska nog testa denna någon dag.



Hoppas du får ett Gott Nytt År.

2009-12-30 @ 23:55:25
URL: http://alskadenorrland.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0