Falafel
Du behöver:
1 burk kikärter
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk mald spiskummin
1/2 tsk salt
1/2 dl hackad bladpersilja
2 krm sambal oelek
2 msk majsstärkelse
1 msk Arla smör-& rapsolja
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, sambal oelek, majsstärkelse och 1 msk smör-& rapsolja. Forma smeten till små ovala, platta bullar. Stek dem på medelvärme i en stekpanna ca 2 min på varje sida.
Servera med tsatsiki, och t.ex. matevte.
Du behöver:
1 gurka
2 vitlöksklyftor
5 dl meze yoghurt
salt & peppar
Riv gurkan på ett rivjärn. Pressa ur all vätska ur gurkan och låt den rinna av. Blanda gurkan med yoghurten och presa i vitlöken. Salta och peppra efter smak.
Kommentarer
Trackback